پزشکیان در دیدار رهبر جریان حکمت ملی عراق: باید نسبت به توطئه‌ها بسیار هوشیار عمل کرد حماس شروط ترامپ را دریافت کرد | مقاومت فلسطین: از تلاش برای پایان جنگ در غزه استقبال می‌کنیم توصیف رسانه اسرائیلی از حمله پهپادی یمن به فرودگاه «رامون» شهادت ۶۲ فلسطینی در شبانه‌روز گذشته | شمار شهدای غزه به ۶۴۳۶۸ نفر رسید (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) رسانه‌های عبری: اسرائیل موافق شروط ترامپ برای آتش‌بس غزه است واکنش پزشکیان به دیدار اعضای دولت با رهبر معظم انقلاب ترامپ: اسرائیل با شروط من برای آتش‌بس در غزه موافقت کرد نیروهای آمریکا از استان‌های بغداد و الانبار خارج می‌شوند گروسی: فقط به نیروگاه بوشهر دسترسی داشته‌ایم یونان: فلسطین را به رسمیت خواهیم شناخت یحیی سریع: نقب، ایلات، عسقلان، اشدود و تل‌آویو را با ۸ پهپاد یمنی هدف قراردادیم (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) پزشکیان: خشکسالی، تحول اساسی در نحوه ذخیره و مصرف آب را ضروری کرده است حمله پهپادی یمن به فرودگاه «رامون» اسرائیل تلفات گرفت + فیلم (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) سید عمار حکیم با قالیباف دیدار کرد (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) زلنسکی: آماده برگزاری نشست دو جانبه یا سه جانبه در روسیه نیستم رهبر انقلاب در دیدار با هیئت دولت: معیشت مردم مهمترین مسئله است | روحیه کار و تلاش به جای فضای نه جنگ و نه صلح + فیلم (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) توسعه برنامه هسته‌ای مشکوک اسرائیل با ساخت‌وساز در «دیمونا» + تصاویر دستگیری گسترده حامیان فلسطین در انگلیس | ۸۹۰ نفر در لندن بازداشت شدند (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) واکنش حماس به بمباران مدرسه «فارابی» غزه توسط اسرائیل واکنش یمن به حمله پهپادی به عمق اراضی اشغالی (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) انصارالله یمن خطاب به صهیونیست ها: آنچه در انتظار شماست، بسیار سخت‌تر خواهد بود آزادی ۹۰۰ زندانی از اوین پس از حمله رژیم صهیونیستی | برقرای ملاقات‌ها ۳ روز پس از حمله تصاویری جدید از ضربه ویرانگر ایران به حیفا+ فیلم سئول از بازداشت صد‌ها کارگر کره‌ای در آمریکا خشمگین شد عراقچی خطاب به اروپا: به نفع‌تان است که مسیرتان را تغییر دهید شمار شهدای تجاوزگری رژیم صهیونیستی در غزه افزایش یافت (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) بقائی در گفت‌وگو با یک رسانه استرالیایی: به روابط دوجانبه با استرالیا اهمیت می‌دهیم
سرخط خبرها

سید عمار حکیم: اوضاع سیاسی عراق نیاز به بازنگری واقع‌بینانه و فوری دارد|انتظار برای راه‌حل خارجی، خطر بزرگی برای کشور است

  • کد خبر: ۱۰۷۲۷۰
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۷
سید عمار حکیم: اوضاع سیاسی عراق نیاز به بازنگری واقع‌بینانه و فوری دارد|انتظار برای راه‌حل خارجی، خطر بزرگی برای کشور است
رهبر جریان حکمت ملی عراق طی سخنانی در خطبه نماز عید فطر در بغداد گفت: اوضاع سیاسی کشور نیاز به بازنگری واقع‌بینانه و فوری دارد تا ما را از بن بست خارج کند.

به گزارش شهرآرانیوز، به‌نقل از دفتر اطلاع‌رسانی جریان حکمت ملی، «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق طی سخنانی در خطبه نماز عید فطر در بغداد با اشاره به اوضاع سیاسی عراق اظهار داشت: با گذشت هفت ماه از اجرای انتخابات پیش از موعد در عراق همچنان شاهد کندی آشکار در روند شکل‌گیری صحنه سیاسی تازه در عراق هستیم.

وی افزود: در این شرایط حساس، اوضاع سیاسی کشور نیاز به بازنگری واقع‌بینانه و فوری دارد تا ما را از بن بست خارج کند و از حالت تضاد به تفاهم منتقل کند. حکیم تاکید کرد: به صراحت و از سر اهتمام و مِهر می‌گویم که تلاش برای شکستن اراده طرف مقابل به نفع هیچ‌کس نیست و از این راه نمی‌توان کشور را ساخت و به هدفی دست یافت و فقط موجب پیچیده‌تر شدن اوضاع می‌شود.

رهبر جریان حکمت ملی عراق ادامه داد: ادامه وضعیت کنونی و تسلیم شدن در برابر روند حوادث و منتظر راه‌حل‌های خارجی ماندن یا ادامه تضاد و درگیری خطری بزرگ است که عواقب وخیمی بر دموکراسی و اصول احترام به قانون اساسی و انتقال مسالمت‌آمیز قدرت و روند ساخت نهاد حکومت دارد.

وی تصریح کرد: باید به‌صراحت نقض قانون اساسی و تخلف از زمان‌بندی‌های تصریح‌شده در قانون را محکوم و هرگونه آسیب به منافع و روزی و خدمات مردم را که ناشی از تأخیر در روند تشکیل دولت باشد سریعاً متوقف کنیم. این کوتاهی سیاسی نشان‌دهنده اشکالی ساختار در سرشت نظام سیاسی کشور است.

حکیم با بیان اینکه درست نیست که انتخابات خود به یک مسئله در کشور تبدیل شود، گفت: عجیب است که شاهد تکرار همان اشتباهاتی باشیم که موجب فاصله افتادن میان ملت و نظام سیاسی شده است و بی آنکه متوجه باشیم بر خشم جوانان از نظام سیاسی کشور بیفزایم. این امنیت کشور را با چالش‌هایی بیشتر از چالش‌های کنونی مواجه می‌کند.

رهبر جریان حکمت ملی عراق افزود: وضعیت سیاسی کشور به خودی خود ملتهب و شرایط پیچیده است، اما این کوتاهی و بن‌بست سیاسی بر پیچیدگی و التهاب می‌افزاید و موجب پیدایش دومینوی بحران‌ها می‌شود.

حکیم با بیان اینکه این فراخوانی صادقانه به همه برادرانمان است، گفت: بیاییم منافع عراق و امنیت و منفعت ملتمان را بر هر امر دیگری اولویت دهیم و با سعه صدر از مواضع گذشته فاصله بگیریم.

وی افزود: بار دیگر بر ضرورت تشکیل دولت برآمده از فراکسیون اکثریتی که بزرگ‌ترین طیف اجتماعی کشور آن را تشکیل داده باشد تأکید می‌کنیم.

رهبر جریان حکمت ملی عراق خاطرنشان کرد: نسبت به تلاش برای پیش بردن ائتلاف‌های فاقد توازنی که در آن‌ها حقوق بزرگ‌ترین طیف اجتماعی در نظر گرفته نشود و بخواهد نخست‌وزیری را نامزد کند یا بازسازی جبهه‌بندی‌های پیشین که هیچ نتیجه‌ای جز پیچیده‌تر کردن صحنه سیاسی کشور نخواهد داشت هشدار می‌دهیم.

حکیم اظهار داشت: هیچ اکثریت سیاسی بدون رعایت حقوق اکثریت طیف‌های تشکیل‌دهنده‌اش موفق نخواهد بود. صحنه سیاسی کشور اجازه ماجراجویی و ریسک را نمی‌دهد. هدر دادن وقت و تلاش‌های خیرخواهانه کافی است.

رهبر جریان حکمت ملی عراق ادامه داد: از همه نیرو‌های سیاسی در مجلس چه آن‌ها که انتخابشان پیوستن به ائتلاف اکثریت تشکیل‌دهنده دولت است و چه آن‌ها که در پی پیوستن به اپوزیسیون هستند می‌خواهم که «سند ساخت راهبردی کشور» را با همکاری نهاد‌های دولتی و مدنی تنظیم کنند به نحوی که دربردارنده زمان‌بندی‌های الزام‌آور برای دولتی باشد که رأی اعتماد می‌گیرد و بر عملکرد دولت بر اساس اجرای این سند نظارت شود.

سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق در بخش دیگری از سخنانش در خطبه نماز عید فطر در بغداد، ضمن حمایت از بازگشت سوریه به جایگاهش در جهان عرب گفت: همچنین از نقش برادران عرب در ورق زدن این صفحه فرسوده که هزینه‌های بسیار در پی داشته و ما را گرفتار سردرگمی‌های سختی کرده و فقط به امنیت و منافع ملت‌های عرب و آینده فرزندانمان آسیب زده حمایت می‌کنیم.

وی افزود: نبود نقش مؤثر کشور‌های عربی و اسلامی به نیرو‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای فرصت داد که تأثیری منفی در مسائل عربی و اسلامی پیدا کنند و حاکمیت عربی و اسلامی را هدف قرار دهند و روابط برادرانه‌شان را تضعیف کنند.

حکیم تاکید کرد: سرنوشت مشترک ما اعراب و مسلمانان لازم می‌آورد که با یکدیگر تفاهم داشته باشیم و گفتگو کنیم و روابط برادرانه‌مان را تحکیم کنیم. اگر نمونه اتحاد و چنگ زدن به ریسمان استوار الهی نباشیم، «بهترین امتی که به میان مردم آمده» نخواهیم بود.

رهبر جریان حکمت ملی عراق بار دیگر عملیات مکرر نظامی ترکیه علیه حاکمیت ارضی عراق را محکوم و بر مخالفت با استفاده از خاک عراق برای تعرض به کشور‌های همسایه یا هدف قرار دادن امنیت ملی آن‌ها تأکید کرد.

وی افزود: تأکید می‌کنیم که نمی‌خواهیم حاکمیت ارضی‌مان به این روش که کرامت عراق را آسیب می‌زند و فرزندان عراق را می‌آزارد هدف قرار گیرد. از دولت می‌خواهیم متناسب با این مسئولیت ملی و اهمیت این پرونده حساس عمل کند. حکیم با بیان اینکه تحولات روسیه و اوکراین را زیر نظر داریم، بسیار متأسفیم که خشونت و جنگ بر مذاکره سازنده و تفاهم اولویت یافته است.

رهبر جریان حکمت ملی عراق اظهار داشت: پیامد‌های این جنگ محدود به روسیه و اوکراین نخواهد شد بلکه مستقیماً نظام حاکم بین‌المللی را تهدید خواهد کرد، به خصوص که شورای امنیت در یافتن راه حل برای این بحران شکست خورده است.

حکیم در پایان تاکید کرد: نهاد‌های بین‌المللی اگر نتوانند به جنگ‌ها و نقض حقوق انسان‌ها پایان دهند چه ارزشی دارند؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->